Snoezelmassage Massage voor mensen met een verstandelijke beperking

De snoezelmassage is een massage speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. De massage is bedoeld om door middel van het prikkelen van de zintuigen de cliënt een moment van rust en ontspanning te bieden.

Toepassing

De massage wordt aangepast aan de behoefte van de cliënt en diens mogelijkheden, afgestemd met het verzorgend personeel en/of de familie. Samen onderzoeken we hoe de cliënt zich het beste kan ontspannen, bijvoorbeeld in een relaxstoel, in bed of in de rolstoel. Een prikkelarme omgeving is daarbij van belang zodat de cliënt zich optimaal kan ontspannen. Dit kan bij de cliënt thuis zijn of op de dagbestedingslocatie.

Behandelwijze

De snoezelmassage is een ontspannende massage op holistische wijze wat betekent dat de aanrakingen heel rustig en met aandacht worden gegeven. Hierdoor wordt de cliënt zich meer bewust van het eigen lichaam wat bijdraagt aan de ontspanning.

Naast het aanraken zullen we onderzoeken welke facetten een extra bijdrage kunnen leveren aan de ontspanning, bijvoorbeeld door met een zachte doek te masseren of door de zintuigen te prikkelen met bijvoorbeeld ontspannende muziek of aromatherapie.

De tijdsduur van de massage varieert afhankelijk van de spanningsboog van de cliënt, hierbij gaan we uit van een half uur tot een uur. Na afloop schrijf ik op hoe de massage is verlopen zodat dit nagelezen kan worden door de verzorgers.

Wilt u extra informatie over de massage dan kunt u hierover contact met mij opnemen, dit kan zowel telefonisch als per email.

Neem contact op