Aromatherapie Essentiële oliën

In de Aromatherapie wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën, ook wel etherische oliën genoemd. De essentiële oliën zijn afkomstig van planten, het zijn zeer kleine lipofiele en vluchtige moleculen die onder invloed van de zon worden gevormd.

In de plant zijn de essentiële oliën belangrijk voor de aanzet van tal van processen zoals groei, aantrekkingskracht en bescherming. Ze geven de plant geur, smaak en hebben meestal therapeutische eigenschappen.

Door verschillende methodes worden de oliën uit de plant gewonnen o.a. door distillatie, koude persing en extractie. Uit welk deel van de plant de essentiële oliën afkomstig zijn is afhankelijk van de plantensoort. Bijvoorbeeld van de bladeren, de bloemen, de wortels, de bessen of de zaden.

Toepassing

Etherische oliën bevatten de zogenaamde Chi, de levenskracht van de plant. Deze Chi energie kan bijdragen aan uw levenskracht en welzijn. De geuren worden dus niet alleen ingezet vanwege de geur maar ook vanwege hun therapeutische eigenschappen. Bijv. om ontspanning teweeg te brengen, de doorbloeding te stimuleren of vanwege ontstekingsremmende eigenschappen. Door verschillende oliën met elkaar te combineren kan de werking daarnaast versterkt worden.

Behandelwijze

Essentiële oliën kunnen op verschillende manieren worden ingezet. Bijvoorbeeld door de olie te verdampen, te vernevelen of door druppeltjes van de olie toe te voegen aan de massageolie. De keuze van oliën wordt afgestemd op u als klant. Bent u heel gespannen? Dan kunnen we bijvoorbeeld een mix maken van heerlijke lavendelolie en de massageruimte van een heerlijke geur voorzien met de Lavinchi airspray. Dit is echter maar één van de vele voorbeelden, er zijn zeer veel verschillende mogelijkheden. De Aromatherapie kent honderden verschillende oliën.

De essentiële oliën die gebruikt worden zijn van het merk Chi Natural Life.

Neem contact op