Edelsteentherapie Meer met de natuur leven

Citaat uit het boek Edelsteentherapie van A tot Z van Tosca Tetteroo:

“De aarde is een “levend” wezen dat trilt tot in zijn kleinste deeltjes. Alles beweegt, alles leeft. Dus ook stenen, edelstenen.”

De oorsprong van de hedendaagse edelsteentherapie ligt bij de oude natuurvolken. Zij leefde meer met de natuur samen en voelde de werking van de edelstenen goed aan. In de hedendaagse maatschappij zijn we meer van de natuur vervreemd wat het lastiger maakt om de werking “ aan te voelen”.

Edelstenen en mineralen hebben al een eeuwenlang groeiproces achter de rug voordat wij ze te zien krijgen. Ze bevatten veel compact opgeslagen informatie en hebben een eigen uitstraling. Het zijn dus beslist geen dode dingen, ze hebben juist een zeer krachtige energie bij zich die een heilzaam effect heeft op ons als mens.

Het vraagt een training van enige tijd om te leren kijken, luisteren en aan te voelen wat de werking is van een steen. Net als in de Aromatherapie is het een proces waarin je nooit raakt uitgeleerd. Je leert hierin steeds beter te ‘finetunen’. Een proces waar ik u graag bij ondersteun.

De inzet van Edelsteentherapie

Desgewenst kan u als klant adviezen geven welke steen mogelijk prettig is om bij u te dragen, enkele stenen zijn ook bij mij te koop. Algemene regels bij het zoeken van de juiste steen zijn:

  1. Wat is de chemische samenstelling
  2. Wat is de kleur, en hoe is de belijning, welke insluitsels zijn er aanwezig, en hoe is de helderheid.
  3. Hoe voelt de trilling.

In de praktijkruimte zult u 2 grote edelstenen aantreffen, Bergkristal en Rozenkwarts daarnaast is er altijd een kan met drinkwater aanwezig met Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts. Deze stenen horen bij de praktijkruimte en dragen bij aan een liefdevolle en ontspannen sfeer.

Neem contact op