Mindfulness wandeling Natuurbeleving optima forma

De natuur voelt als thuiskomen, ik voel me één met de natuur. Zodra ik mijn wandelschoenen aantrek voor een wandeling voel ik al een intense vreugde in mij opborrelen. Dat heerlijke gevoel, dat wil ik jou ook laten ervaren. In tijden waarin niets vanzelfsprekend meer is, zoals tijdens de coronacrisis, kun je in de natuur de rust vinden waar jij naar verlangt. Het kan echt zo simpel zijn. 

Van oorsprong had de mens een veel sterkere verbinding met de natuur. Men leefde volgens het ritme van de seizoenen en de natuur vormde een wezenlijk onderdeel van het leven in en rondom huis.
Door allerlei technologische ontwikkelingen is de mensheid echter steeds verder van de natuur af komen te staan, bijvoorbeeld door de verstedelijking, de komst van de draadloze internetverbinding en allerlei ongezonde bewerkte voedingsmiddelen.

Ik zie het als mijn missie om de mens weer dichter bij de natuur te brengen. Door middel van Mindful wandelen wil ik de mens de verbinding met de natuur weer meer laten voelen en ervaren. Doordat we een wezenlijk onderdeel zijn van deze natuur, brengt de wandeling je weer meer in contact met jezelf, je oorspronkelijke natuur.

Een Mindful wandeling leert je meer in het hier en nu te zijn en je niet volledig in beslag te laten nemen door je geest. Je leert als het ware meer ‘voelend’ aanwezig te zijn. De wandeling laat je ervaren dat de natuur de plek is waar je jezelf kunt opladen en waar je de innerlijke rust en stilte kunt ervaren waar jij naar verlangt.


Inhoud van de sessie

We wandelen door een prachtig natuurgebiedje, in totaal ongeveer 2 tot 3 km. Tussentijds zijn er momenten van rust en stilte. Ik leer je hoe je kunt aarden/gronden door middel van een aardingsoefening en ik laat je ervaren hoe je al jouw zintuigen kunt inzetten om de natuur optimaal te beleven.


Voor wie?

Mindful wandelen is eigenlijk een hele fijne ervaring voor iedereen. Daarnaast is het uitermate geschikt voor:

* Mensen die veel in hun hoofd zitten en veel stress ervaren.
* Mensen met een burn-out of overspannenheid.
* Mensen met een voorliefde voor de natuur.
* Mensen die verslaafd zijn aan sporten.


Locatie

* Natuurpark de Liniehof in Made, startpunt Massagepraktijk V.O.E.L. Du Boisstraat 5 Made.
* Alternatieve locatie mogelijk, aangepaste prijzen en duur van de wandeling.


Kosten en duur van de wandeling

Voor een Mindful wandeling kunt u zich individueel of als groepje aanmelden. U kunt ook kiezen voor meerdere sessies.

  • Individueel: 60 min (€ 55) & 90 min (€ 80)
  • 2 personen: 60 min (€ 45 p.p.) & 90 min (€ 65 p.p.)
  • 3 personen: 60 min (€ 40 p.p.) & 90 min (€ 60 p.p.)

Tot slot: Draag comfortabele kleding, lekkere wandelschoenen en neem bij slecht weer een paraplu mee!
Na afloop ontvangt u een bijzondere attentie waarmee u niet alleen uzelf, maar ook een ander blij maakt. Samen verspreiden we het geluksvirus.


Recensie

Het was een informatieve, gezellige en rustgevende wandeling. Een mooie mix van oefeningen, momenten van stilte en lekker doorstappen. Loes vroeg regelmatig om feedback zodat het een op maat gemaakte sessie was.
In het verleden wandelde ik snel door het bos met muziek op en was ik vol in mijn gedachtes waarna ik achteraf besefte dat ik eigenlijk niks van de natuur gezien had. Nu ga ik bewust op mooie plekken stilstaan, kijk ik om me heen en doe ik ademhalingsoefeningen met als gevolg dat ik alles veel meer beleef. Hierdoor is een wandeling veel ontspannender geworden. Het is dus een echte aanrader! Het enige nadeel is dat mijn wandelingen nu langer duren… :).