Maak uw eigen massageolie

20 okt 2019

Wilt u uw partner verrassen met een heerlijke massage of vindt uw kindje het heerlijk als zijn/haar voeten worden gemasseerd?

Met behulp van onderstaande tips maakt u een heerlijke zelfgemaakte massageolie:

Kies een plantaardige olie als basisolie

Een goede basisolie is een olie die gemaakt is van planten. Een minerale olie is langer houdbaar en erg goedkoop maar bevat geen actieve stoffen waardoor het niet bijdraagt aan een goede huidverzorging. Een vette plantolie heeft daarom de voorkeur. Kies voor een pure koudgeperste olie. Een geraffineerde olie bevat door verhitting minder actieve bestanddelen waardoor die een minder voedend karakter heeft voor de huid.

Voorbeelden van plantaardige oliën die fijn zijn om mee te masseren:
* Amandelolie
* Walnotenolie
* Kokosolie
* Sheabutter

Voor een droge of normale huid zijn alle plantoliën geschikt. Bij een vette huid kunt u het beste kokosolie gebruiken. Deze olie trekt minder snel in de huid en is daardoor tevens zuinig in gebruik.
Let op! Bij een notenallergie kunt u beter geen walnotenolie, amandelolie of sheabutter gebruiken, dit kan voor een allergische reactie zorgen. Sheabutter en kokosolie zijn te koop bij V.O.E.L.

Koopt u een kant en klare massageolie dan is dit vaak een mix van amandelolie met jojoba. Puur is jojoba niet fijn om mee te masseren omdat de olie minder makkelijk over de huid heen glijdt. Dit komt omdat de chemische samenstelling anders is dan andere oliën. Jojoba is een vloeibare was afkomstig van de zaden van een woestijnstruik (Simmondsia californica). Door jojoba te mixen met een andere olie is jojoba wel geschikt voor massage.

Alle bovengenoemde oliën zijn rijk zijn aan vitamine E. Vitamine E voedt de huid en is een antioxidant. Het beschermt het lichaam tegen schadelijke stoffen van buitenaf zoals luchtverontreiniging.

Voeg een essentiële olie toe voor een heerlijke geur

Voeg een essentiële olie aan de basisolie voor een heerlijk geurende olie, bijvoorbeeld van het merk Chi Natural Life.
Iedere essentiële olie heeft een specifieke werking (aromatherapie), lavendel draagt bijvoorbeeld bij aan de ontspanning en pepermunt zorgt voor verkoeling van de huid. U kunt de keuze van de essentiële olie dus aanpassen aan wat u op dat moment lekker vind. De essentiële oliën zijn 100% geconcentreerd. U heeft dus maar enkele druppeltjes nodig voor een aangename geur.


Geniet van uw eigen zelfgemaakte massageolie!

Als u vragen heeft of uw ervaringen wilt delen, mail of bel mij gerust.

Neem contact op

Naar alle blogs