Massagepraktijk V.O.E.L.
logo
Homepage
Uw masseuse
Visie en missie
Thuis of aan huis
Massagekeuze
Cuppingtherapie
Snoezelmassage
Massagecursus
Bedrijfsmassages
Evenementen
Te koop bij V.O.E.L.
Aromatherapie
Tarieven
Gastenboek
Contactpagina
Nieuwsbrieven
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring

 Stoelmassages voor bedrijven 

Bij veel bedrijven staat vitaliteitsmanagement hoog op de agenda. Om personeel zo lang mogelijk fit en vitaal te houden is er de laatste tijd veel aandacht voor duurzame inzetbaarheid. Steeds meer bedrijven spelen hierop in door op zoek te gaan naar een juiste mix van preventieve oplossingen. Stoelmassage mag hierbij niet ontbreken!

 

Voordelen van de stoelmassage:* 
- Daling kortdurend ziekteverzuim
- Verbetering van de productiviteit
- Meer energie en meer werkplezier
- Vermindering van stressklachten
- Bewustwording van de werkhouding
- Vermindering van spierklachten / RSI
- Fysieke en mentale ontspanning

Bovengenoemde effecten zullen een verbetering van de arbeidsprestaties tot gevolg hebben. Bovendien wordt het enorm gewaardeerd door werknemers als de werkgever stoelmassages aanbied. 

Een stoelmassage duurt 20 tot 30 minuten, hierbij is er aandacht voor: ontspanning op fysiek en mentaal niveau, klachtenbehandeling, de preventie van klachten en leefstijladvisering. Tijdens de stoelmassage zit de werknemer op een speciale ergonomische stoel, de Stronglite Ergo Pro II.

 
Stoelmassage, fiscaal voordeel:
De belastingdienst stimuleert werkgevers om te blijven investeren in de gezondheid en vitaliteit van de werknemers. Stoelmassages worden daarom gezien als een zogenaamde arbovoorziening. Dit betekent dat de stoelmassages, mits er aan de voorwaarden van de belastingdienst wordt voldaan, onbeperkt kunnen worden vergoed aan de werknemers, zonder dat dit ten koste gaat van de 1,2% vrije ruimte in de werkkostenregeling.

Deze voorwaarden zijn:
- de werkgever heeft een arboplan.
- de massage maakt in redelijkheid deel uit van dat arboplan.
- de massage vindt tijdens werktijd op de werkplek plaats. 
- de werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
 
Indien niet wordt voldaan aan deze voorwaarden kunnen de stoelmassages nog steeds onbelast worden verstrekt, maar gaan ze wel ten koste van de 1,2% vrije ruimte in de werkkostenregeling.

Voor meer informatie kunt u mij altijd bellen of mailen, daarnaast kunt u het handboek loonheffingen raadplegen op de site van de Belastingdienst: hoofdstuk 20, gerichte vrijstellingen, loonheffingen en nihilwaarderingen.

 * Bron www.joyfang.nl: wetenschappelijk onderzoeksresultaten Universiteit van Miami 1996, F. de Bresser Universiteit Maastricht 2006.

Top
Copyright © 2017 Massagepraktijk V.O.E.L.  | info@voel-massage.nl