Massagepraktijk V.O.E.L.
logo
Homepage
Uw masseuse
Visie en missie
Thuis of aan huis
Massagekeuze
Cuppingtherapie
Snoezelmassage
Massagecursus
Bedrijfsmassages
Evenementen
Te koop bij V.O.E.L.
Aromatherapie
Tarieven
Gastenboek
Contactpagina
Nieuwsbrieven
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring
Snoezelmassage

De snoezelmassage is een massage speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Deze massage is bedoeld om door middel van prikkeling van de zintuigen de cliënt een moment van rust en ontspanning te bieden. 

De massage wordt geheel aangepast aan de behoefte van de cli
ënt en zijn/haar mogelijkheden. Dit wordt altijd in overleg gedaan met een familielid of verzorger die dichtbij de cliënt staat.

Richtlijnen voor de massage:

  • De massage wordt gegeven in een prikkelarme omgeving waar de cliënt zich veilig en vertrouwt voelt. Bijv. in de slaapkamer / woonruimte van de cliënt of de locatie waar de cliënt zijn dagbesteding heeft. 
  • De cliënt wordt gemasseerd in een houding waarin hij/zij zich het beste kan ontspannen, bijv. in een relaxfauteuil, op de massagetafel, in bed of in de rolstoel
  • Tijdens de massage maken we bijv. gebruik van aromatherapie, ontspannende muziek en zachte materialen om mee te masseren, hierbij onderzoeken we wat bijdraagt aan de ontspanning. 
  • Het tempo van de massage is heel langzaam. Hierdoor wordt de cliënt zich meer bewust van het eigen lichaam, wat bijdraagt aan de ontspanning.  
  • Tijdens de massage zal er veel aandacht zijn voor afleidende prikkels. Samen met de verzorger zal gekeken worden hoe we die zoveel mogelijk kunnen beperken.
  • De massageduur varieert, we gaan hierbij uit van een half uur tot een uur afhankelijk van de spanningsboog van de cliënt. 

Lees voorafgaand aan de massage ook de pagina massage & gezondheid op uw gemak door over van de invloeden van de massage op lichaam en geest.

Top
Copyright © 2017 Massagepraktijk V.O.E.L.  | info@voel-massage.nl