Massagepraktijk V.O.E.L.
logo
Homepage
Uw masseuse
Visie en missie
Thuis of aan huis
Massagekeuze
Cuppingtherapie
Snoezelmassage
Massagecursus
Bedrijfsmassages
Evenementen
Te koop bij V.O.E.L.
Aromatherapie
Tarieven
Gastenboek
Contactpagina
Nieuwsbrieven
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring
Cuppingtherapie 


Geschiedenis van cupping
Cupping is een eeuwenoude behandelmethode die over de gehele wereld door verschillende volkeren werd toegepast. Vroeger werden hiervoor materialen gebruikt uit de natuur zoals uitgeholde hoorns van runderen, bamboe of schelpen. Cuppingtherapie is een vast onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). De laatste jaren wordt het echter ook steeds meer toegepast in de Westerse wereld.

Toepassingen van cupping
Cupping is een behandeltechniek waarbij er één of meerdere cupjes op de huid worden geplaats waarna het cupje vacuüm wordt gezogen met een vacuumpompje. De sterkte van het vacuum kan hierbij nauwkeurig worden ingesteld en kan varieren van licht tot zeer sterk. 

Cupping heeft als effect dat de bloed- en lymfestroom wordt geactiveerd, waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd en de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof wordt verbeterd. Het is een methode die veelal wordt toegepast om spierspanningsklachten, vastzittend bindweefsel en hevige spierknopen te behandelen. Daarnaast kan cuppingtherapie ook preventief worden ingezet. 

Wanneer er blokkades vastzitten in de spieren of het bindweefsel kunnen er rode tot blauwzwarte plekken ontstaan op de huid tijdens en na het cuppen. Dit zijn afvalstoffen die zich in de loop der tijd hebben vastgezet in het weefsel en die door de cupping naar de oppervlakte worden gebracht, samen met druppeltjes bloed uit de haarvaatjes (die breken op die plaatsen waar veel afvalstoffen aanwezig zijn). De rode plekken zijn te vergelijken met bloeduitstortingen en voelen meestal een beetje beurs aan zoals een blauwe plek. Deze plekken trekken langzaam weg en zijn een paar dagen zichtbaar. Niet iedere huid laat overigens verkleuringen zien door de cuppingtherapie. Dit is afhankelijk van de klacht, de conditie en constitutie van de persoon. 

Zichtbare cuppingplekken mag je niet blootstellen aan de zon of de zonnebank zodat de huid zich goed kan herstellen. (Door cupping zijn de poriën meer open gaan staan waardoor de huid zich gemakkelijker kan verbranden).

Cupping tijdens uw massage?
Cuppingtherapie kan optioneel worden toegepast voor de behandeling van spierknopen en vastzittende spieren wanneer manuele technieken niet toereikend zijn om de spieren goed los te krijgen. Voor een behandeling met cuppingtherapie worden geen extra kosten in rekening gebracht.  

 

 

Top
Copyright © 2017 Massagepraktijk V.O.E.L.  | info@voel-massage.nl