Massagepraktijk V.O.E.L.
logo
Homepage
Uw masseuse
Visie en missie
Praktijk aan huis
Massage aan huis
Massagekeuze
Cuppingtherapie
Snoezelmassage
Bedrijfsmassages
Evenementen
Te koop bij V.O.E.L.
Aromatherapie
Tarieven
Gastenboek
Contactpagina
Nieuwsbrieven
Algemene Voorwaarden
Cuppingtherapie 


Geschiedenis van cupping
Cupping is een eeuwenoude behandelmethode die over de gehele wereld door verschillende volkeren  werd toegepast. Hiervoor werden allerlei materialen gebruikt zoals uitgeholde hoorns van runderen, bamboe of schelpen. Het is niet precies bekend waar cupping oorspronkelijk vandaan komt. In de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is cupping een vast onderdeel van de geneeskunst, maar ook in de Westerse landen wordt het de laatste jaren steeds vaker toegepast.


Toepassingen van cupping

Cupping is een behandeltechniek waarbij de huid vacuüm wordt getrokken met een speciaal cupje.Hierdoor wordt de bloed- en lymfestroom geactiveerd waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd en de aanvoer van voedingstoffen en zuurstof wordt verbeterd. Cupping kan preventief worden ingezet maar is ook een effectieve methode voor de behandeling van specifieke klachten zoals vastzittende schouders, onderrugklachten of spanningshoofdpijn.

Tijdens de massage kunnen de cupjes op twee manieren worden gebruikt, ‘bewegend’ en/of ‘statisch’. Bij bewegend cuppen worden de cupjes masserend over de huid heen en weer bewogen, bij statisch cuppen blijven de cupjes 5 tot 15 minuten op dezelfde plek staan.

De cupjes worden vacuüm gezogen met een speciaal vacuümpompje. De sterkte van het vacuüm kan nauwkeurig worden ingesteld met dit pompje en kan variëren van licht tot zeer sterk, afhankelijk van de klacht. (Bij fire-cupping wordt er een vlammetje gebruikt om een vacuüm te creëren in plaats van een vacuümpompje).


Effecten van cupping op uw huid
Tijdens het cuppen kunnen er rode tot blauwzwarte plekken ontstaan, vergelijkbaar met een zuigzoen. Dit heeft te maken met de verstoring van het onderliggende weefsel. De verkleuringen kunnen wat beurs aanvoelen en blijven een aantal dagen zichtbaar. Het wordt geadviseerd om de huid in de tussentijd niet bloot te stellen aan de zon of de zonnebank zodat de huid zich goed kan herstellen. (Door cupping zijn de poriën meer open gaan staan waardoor je eerder kans hebt op zonnebrand).


Cupping tijdens uw massage 
Cuppingtherapie kan, in samenspraak met u, een onderdeel vormen van uw massagebehandeling ter aanvulling op de gewone massagetechnieken met de onderarmen, de handen en de ellebogen. Voor een behandeling met cuppingtherapie worden geen extra kosten in rekening gebracht. 


Pagina onder constructie, professionelere foto volgt! 

Top
Copyright © 2017 Massagepraktijk V.O.E.L.  | info@voel-massage.nl